Muziek

Muziek

Liefhebbers unite

Iedereen heeft behoefte om te achterhalen of een nieuwe cd van een artiest de moeite waard is. Een recensent kan wel bepalen dat deze goed is, maar je hebt behoefte aan een gewaardeerd oordeel. Dus is deze blog voor vrienden om elkaar op de hoogte te houden van nieuwe, muzikale ontdekkingen.

Paul Weller, 22 Dreams

Oude knarrenPosted by Nils Jul 06, 2008 13:11:46

Paul Weller kende ik alleen van Wild Wood, een heerlijk nummer wat door een bier-reclame ook nog eens een mooi beeld mee kreeg. Later kreeg ik door dat hij in The Jam en The Style Council had gespeeld en die bands eigenlijk ook "best ok" klonken. Ik kende wel nummers maar opeens snapte ik ook dat dat die en die band was (overigens redelijk the story of my later musical life). Met Paul Welller als rode draad.

Blog Image

Nu is hij gekomen met een CD waarop hij dat geluid naar mijn idee helemaal voort zet. Een geluid met naast drum en gitaar ook blazers, strijkers en andere orkest geluiden wat bij mij een authentiek jaren 80 gevoel op roept. De CD roept ook een mooi concert gevoel op: Tevreden met in je ene hand (of in ieder geval binnen handbereik) je vriendin en je andere een plastic beker met lauw bier, in de open lucht van Hyde park naar heerlijke muziek luisteren.

"22 Dreams" is een lange CD met (je raadt het al) 22 nummers. Redelijk verschillend dus vervelen zal hij niet snel.

  • Comments(2)//muziek.tullenersnelis.nl/#post4