Muziek

Muziek

Liefhebbers unite

Iedereen heeft behoefte om te achterhalen of een nieuwe cd van een artiest de moeite waard is. Een recensent kan wel bepalen dat deze goed is, maar je hebt behoefte aan een gewaardeerd oordeel. Dus is deze blog voor vrienden om elkaar op de hoogte te houden van nieuwe, muzikale ontdekkingen.

Jamie Lidell - Jim

Nieuwe sterrenPosted by Gosewijn May 26, 2008 20:50:04

Een aantal jaar geleden ontdekte ik Jamie Lidell op een verzamelaar van het voetbalvrouwen-blad Linda (loop het risico hier mensen op de tenen te trappen, maar ach). Leuke soulvolle, funky muziek.

Jim is zijn nieuwste cd en klinkt af en toe wat gladjes, maar wel errug lekker. Hij start met relaxte tunes die altijd lekker klinken. Een goede zomersound. Nummer Another Day lijkt uit de jaren ' 70 soul voort te komen, maar een blije glimlach moet op je gezicht komen.

Blog Image

Het soulgevoel weet hij vast te houden gedurende de cd. Net op het moment dat hij iets te glad lijkt te worden komt er meer funk in. Met Figured Me Out klinkt hij een beetje als Jamiroquai, maar ik wil hem zeker geen kloon noemen. Daarmee doe je hem te kort. Ook Hurricane klinkt als een jaren '70-nummer (maar geen galdde soul). De gitaren denken aan een ander genre, om vervolgens omgebogen te worden naar een soort oude Tina Turner-klassieker. Gewoon lekker. Dit schijnt hij live ook overigens vast te houden. Hij werd in de Volkskrant vergeleken met James Brown. Hij staat dus op mijn lijstje...

  • Comments(1)//muziek.tullenersnelis.nl/#post3