Muziek

Muziek

Liefhebbers unite

Iedereen heeft behoefte om te achterhalen of een nieuwe cd van een artiest de moeite waard is. Een recensent kan wel bepalen dat deze goed is, maar je hebt behoefte aan een gewaardeerd oordeel. Dus is deze blog voor vrienden om elkaar op de hoogte te houden van nieuwe, muzikale ontdekkingen.

Paul Weller, 22 Dreams

Oude knarrenPosted by Nils Jul 06, 2008 13:11:46

Paul Weller kende ik alleen van Wild Wood, een heerlijk nummer wat door een bier-reclame ook nog eens een mooi beeld mee kreeg. Later kreeg ik door dat hij in The Jam en The Style Council had gespeeld en die bands eigenlijk ook "best ok" klonken. Ik kende wel nummers maar opeens snapte ik ook dat dat die en die band was (overigens redelijk the story of my later musical life). Met Paul Welller als rode draad.

Blog Image

Nu is hij gekomen met een CD waarop hij dat geluid naar mijn idee helemaal voort zet. Een geluid met naast drum en gitaar ook blazers, strijkers en andere orkest geluiden wat bij mij een authentiek jaren 80 gevoel op roept. De CD roept ook een mooi concert gevoel op: Tevreden met in je ene hand (of in ieder geval binnen handbereik) je vriendin en je andere een plastic beker met lauw bier, in de open lucht van Hyde park naar heerlijke muziek luisteren.

"22 Dreams" is een lange CD met (je raadt het al) 22 nummers. Redelijk verschillend dus vervelen zal hij niet snel.

  • Comments(2)//muziek.tullenersnelis.nl/#post4

Richard Bona - Bona Makes You Sweat

Oude knarrenPosted by Gosewijn May 25, 2008 18:11:19

Mag je Richard Bona een oude knar noemen? Mensen die mij kennen weten dat ik een liefhebber ben en ook al meerdere mensen heb meegesleept naar zijn concerten. Ik was dan ook blij dat ik hoorde dat hij een live-cd had uitgebracht. Eerlijk is eerlijk, het is een lekkere registratie. Bona maakt muziek die crosst van Afrikaans naar Zuid-Amerikaans met tevens ook zijn jazz- en fusioninvloeden. Daarbij zingt hij met zijn typerende stem steeds beter.

Bona is naast een rasartiest (hij is groot geworden naast verscheidene jazz-grootheden) ook een rasperformer. Hij voelt zich thuis op het podium (blijkt ook uit de regelmaat waarmee hij ons land aandoet) hetgeen op deze cd zeker blijkt. Het mooie van een live cd is altijd het gebrek aan glad geproduceerde nummers. De dynamiek van subtiel spelen naar opzwepende sound is bij hem soepel en geeft het gevoel dat je erbij bent. Blog Image

Als je een Bona fan bent, kopen! Als je geen Bona fan bent maar wel van world muziek/jazz-fusion houdt, kopen!

  • Comments(0)//muziek.tullenersnelis.nl/#post2